Παυλίνα Κελαϊδή

Εκπαιδευτικός

Ονομάζομαι Κελαϊδή Παυλίνα κι έχω την χαρά να είμαι δασκάλα σε δημοτικά σχολεία εδώ και έντεκα χρόνια.

Είμαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών κι από τότε δεν έχω σταματήσει στιγμή να μαθαίνω. Να παίρνω γνώσεις μέσα από τα ίδια τα παιδιά και την εμπειρία μου στο σχολείο, από τις καθημερινές μου αναζητήσεις κι ασχολίες, αλλά και από το πλήθος των σεμιναρίων που έχω παρακολουθήσει.

Πιο συγκεκριμένα, επιμορφώσεις σχετικά με τη μοντεσσοριανή φιλοσοφία και  την παιδαγωγική Φρενέ, τη διαφοροποιημένη διδασκαλία και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, αλλά και προγράμματα προαγωγής ψυχικής υγείας κι ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με τον χορό, τον εθελοντισμό και με ό,τι πιστεύω πως με βοηθάει να εξελίσσομαι ως άτομο για να προσφέρω με τη σειρά μου περισσότερα στα παιδιά!

Όλα τα παραπάνω, γίνονται ιδέες και πράξεις κάθε φορά που βρίσκομαι με τους μαθητές μου. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι σε διαπολιτισμικό σχολείο. Ήταν αυτό που μου επιβεβαίωσε πως τα παιδιά μπορούν να μάθουν με πολλούς άλλους τρόπους, εκτός του σχολικού εγχειριδίου και μάλιστα πολύ ευχάριστους και με θαυμάσια αποτελέσματα!

Μαθαίνει κανείς πολλά περισσότερα παίζοντας και περνώντας ευχάριστα την ώρα του. Λογοτεχνία, επαφή με την τέχνη και τη φύση, παιχνίδια,  καλλιέργεια πολλαπλών τύπων νοημοσύνης. Σεβασμός στους ρυθμούς του μαθητή, ανάπτυξη κριτικής σκέψης, έμπνευση για περαιτέρω έρευνα και συνεργασία με τους γονείς … Όλα αυτά τα βρίσκουμε στην πλατφόρμα του New School!

Στόχος μου είναι ό,τι κάνω να έχει νόημα για κάθε παιδί και να του δίνει τα εφόδια να γνωρίσει τις δυνατότητές του, τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του.